Shepherd’s pai
Shpherd’s pie er en engelsk formrett. Retten består av en tykk kjøttgryte bakt i ovnen med lokk av potetmos. Ofte er paien basert på rester hvor ingrediensene varierer. Det gjør den perfekt for å transformere gårsdagens rester til en helt ny rett.

Tilberedningstid
Porsjoner
- 650 g TORO Stroganoffgryte
- 3,15 kg NATURLI' Vegofarse
- 5 kg ferdig potetmos, bruk gjerne TORO Potetmos
- 2,5 l vann
- 2,5 l melk
- 400 g revet ost
- Brødrester
- Smør
- Ferske urter
- Stek NATURLI' Vegofarse.
- Bland grytebasisen sammen med væsken. Kok under omrøring i 10 minutter.
- Skru av varmen og vend inn vegofarsen.
- Spre gryten utover i en gastroform. Topp deretter med potetmos.
- Strø over ost og revet brød vendt i smør. Topp gjerne gryten med ferske urter, som rosmarin eller timian, vendt i olje.
- Bak i ovnen på 180°C i 30-40 minutter til potetlokket har fått en gyllenbrun farge.