Jegergryte med kålrabistappe

En klassisk og smakfull gryterett, servert med tradisjonelt tilbehør.

Tilberedningstid
30 min

Porsjoner
20

Ingredienser

Jegergryte

  • 500 g TORO Jegergryte
  • 2.5 kg grytekjøtt (vilt eller storfe)
  • 3 l lettrømme
  • 3 l vann
  • 6-8 skiver brunost
  • Nora Tyttebærsyltetøy
  • Dampede grønnsaker som gulrot, edamamebønner og brokkolini

Kålrabistappe

Fremgangsmåte

Stek ternet grytekjøtt.

Bland grytebasisen sammen med lettrømme og vann. Kok opp.

Tilsett grytekjøttet og la det koke under omrøring i 10 minutter. Tilsett brunosten mot slutten av koketiden.

Lag kålrabistappen. Kok opp vann og smør eller margarin. Rør inn pulveret og la det svelle i 1-2 minutter. Rør om før servering.

Fordel ferdig kålrabistappe utover en gastroform og topp med gryten. Slik kan retten enkelt kan porsjoneres direkte fra gastroform.

Server med tyttebærsyltetøy og dampede grønnsaker som gulrot, erter og brokkolini.