Shepherd’s pai

Shpherd’s pie er en engelsk formrett. Retten består av en tykk kjøttgryte bakt i ovnen med lokk av potetmos. Ofte er paien basert på rester hvor ingrediensene varierer. Det gjør den perfekt for å transformere gårsdagens rester til en helt ny rett.

Tilberedningstid
70 min

Porsjoner
25

Ingredienser

  • 2.5 l vann
  • 2.5 l melk
  • 400 g revet ost
  • Brødrester
  • Smør
  • Ferske urter

Fremgangsmåte

Stek Anamma Vegofarse.

Bland grytebasisen sammen med væsken. Kok under omrøring i 10 minutter.

Skru av varmen og vend inn vegofarsen.

Spre gryten utover i en gastroform. Topp deretter med potetmos.

Strø over ost og revet brød vendt i smør. Topp gjerne gryten med ferske urter, som rosmarin eller timian, vendt i olje.

Bak i ovnen på 180°C i 30-40 minutter til potetlokket har fått en gyllenbrun farge.

Server med friske grønnsaker som aspargesbønner.