Anamma vegoboller med pasta & saus

Anamma Formbar vegofarse er et plantebasert alternativ til kjøttdeig. Lag dine egne boller, farsen er lett og god å jobbe med. Forme boller på din måte, eller trill lange «pølser», kutte dem i små emnder og trille en og en bolle. Eller dypp en liten skje i kaldt vann og scoop bollene. Mine er ca. 25 g – dvs ca. 4 boller pr porsjon til lunsj. Til middag ville jeg økt til 150 g pr pers.  

Tilberedningstid
20 - 30 min

Porsjoner
10

Ingredienser

  • 1 kg Anamma Formbar vegofarse
  • 1 stk løk
  • 2 stk hvitløksbåter
  • 1 stk liten chilli
  • 1 stk paprika
  • 1 stk liten bunt persille
  • ev. litt salt og pepper

Serveres med

Fremgangsmåte

Veggisbollene stekes i convection-ovn ved 180°C i ca. 12 min. Eller i vanlig stekeovn ved i 225°C i ca. 12 min.

Veggisboller: Ha kald tint vegofarse i en arbeidsbolle. Finhakk løk, hvitløk, chili, paprika og persille og bland det hele i farsen. Smak ev. til med litt salt og pepper. Trill ut lange “pølser” og kutt de i små enheter. Trilles og legges på bakepapirkledde stekebrett. Tilberedes som angitt. Eller de kan stekes i panne.

Kok pastaskruer som angitt på pakken. Og kok pastasaus som angitt, 130 g pr liter med vann.

Legg pastaskruer i en stor form, hell sausen over og fordel veggisbollene på toppen. Pynt med friske urter og server.

Brødrester

I formbar farse til veggisboller er det supert å blande inn litt knust tørket brød eller likende, maks 1 dl tørket brød + 1/2 dl væske (velg mellom havredrikk, vann eller likende) pr kilo. Husk å smake til farsen med litt mer krydder.