Slik jobber vi med bærekraftige råvarer

Befolkningsvekst og stadig mer merkbare klimaendringer gjør at presset på naturressursene våre øker. Vi er opptatt av å bruke råvarer som er produsert med omtanke for mennesker, dyr og miljø. Det gjør vi ved å samarbeide nært med våre leverandører for å håndtere sosiale og miljømessige utfordringer.

Høye krav til hele leverandørkjeden

Produksjonen av råvarer som fisk og sjømat, palmeolje og kakao kan føre til store sosiale og miljømessige utfordringer. Det stiller stadig høyere krav til oppfølging av leverandørkjeden. Alle våre leverandører må derfor følge våre etiske leverandørkrav og sørge for at produksjonen skjer i tråd med internasjonale, anerkjente krav til menneskerettigheter, arbeidsforhold, miljø og antikorrupsjon.

Norsk produksjon med fokus på norske råvarer

Størstedelen av maten vår produserer vi rundt om i vårt langstrakte land. For å støtte opp om norsk landbruk bruker vi i stor grad norske råvarer – der fokuset på bærekraft står høyt. Visste du at vi for eksempel kjøper:

  • Ost og melkepulver tilsvarende melk fra  440 melkebruk og 7 500 melkekyr?
  • Mel til pizzadeiger tilsvarende korn fra 300 gårder?
  • Bær, poteter og grønnsaker fra over 300 gårdsbruk?

Slik bidrar vi til et levende landbruk og norske arbeidsplasser!

Bondegard-720x450
background_biology_botany_color_dof_foliage_forest_601165-720x450

Engasjement for å hindre avskoging

Vår visjon er en grønnere verden og en bærekraftig fremtid, og vi er opptatt av å være snille med jordens ressurser. Vi bidrar derfor til å bevare regnskogen og kjemper mot klimaendringer. Vi har en null policy for avskoging og har fokus på at våre jordbruksprodukter skal være bærekraftig produsert. Derfor kommer for eksempel vårt soyaprotein fra bønner dyrket i USA og Europa – og er selvfølgelig ikke genmodifisert (GMO). Les mer om vårt arbeid for å hindre avskoging.

Palmeoljefrie produkter

Alle produkter vi selv produserer er i dag uten palmeolje. Vi har arbeidet for å nå dette målet i flere år ved å erstatte palmeolje med sunnere alternativer. Helsemyndighetene anbefaler at vi begrenser andelen av mettet fett i kostholdet til ikke mer enn 10% av vårt energiinntak. Orkla bidrar til å redusere folks inntak av mettet fett ved å erstatte palmeolje med alternativer som har en mer fordelaktig sammensetning av fettsyrer.
iStock-1126827576-720x450
Fjord-2-1024x678-720x450

Gode råvarer fra havet

Våre fiskeprodukter skal være fra råvarer som er bærekraftig fisket. For å sikre dette har vi over lang tid engasjert oss i initiativ for å verne om havmiljøet og vi har et eget team som gjør bestandsvurderinger og følger opp våre leverandører.

Vi jobber blant annet med miljømerkingsordningen MSC, Marine Stewardship Council, som er en global miljømerking for fisk fra verdenshavene. Gjennom å MSC-merke produktene våre bidrar vi til bærekraftig fiske og gjør det enkelt for deg å ta valg som er bra for miljøet.

Sertifiserer for å redusere barnearbeid

Kakao er en viktig råvare i sjokoladeproduktene våre. For å redusere risikoen for barnearbeid og bidra til å bedre kakaobøndenes inntektsmuligheter og levevilkår samarbeider vi med UTZ Certified. Da vet vi at  varen vi kjøper er ansvarlig dyrket, og at kakaobøndene får en bedre inntekt som er med å å sikre at barna i familien får bedre muligheter og skolegang.
kakao-720x450
last-ned

Med omtanke for dyra våre

Vi vil at dyra skal ha det bra! Derfor har vi utarbeidet en egen policy for dyrevelferd. Den er basert på dyrenes fem friheter: frihet fra sult og tørst, frihet fra ubehag, frihet fra smerte, skade eller sykdom, frihet til å uttrykke normal oppførsel og frihet fra frykt og (kronisk) nød.  Formålet med dyrevernspolicyen er å øke bevisstheten om dyrevelferd samt å guide våre leverandører og bidra til mer ansvarlig forretningspraksis. 

Frittgående, norske høner

Vi liker glade høner! Derfor bruker vi nå kun egg fra frittgående høner i produksjonen av våre supper, sauser og bakeprodukter   Med overgangen til egg fra frittgående høner bruker vi nå også hovedsakelig norskproduserte egg, noe vi selvfølgelig synes er veldig bra. For vi heier på et bærekraftig norsk landbruk!
Bilde-til-forside-720x450

Relatert innhold

emballasje-1920x1080

Mindre og bedre emballasje

Mindre og bedre emballasje Vi har alle et ansvar for å redusere bruken av plast spesielt og emballasje generelt. Vi jobber for å utvikle emballasjeløsninger ...
Les mer
rodbeter-1-1200x750

Kutt matsvinn!

Kutt matsvinn! Vi er stolte av den maten vi lager, og ønsker at råvarene vi bruker ikke skal gå til spille. Vi har derfor satt ...
Les mer
felix_önos_gherki_cucumber_pile_tractor-1920x1080

Bærekraft

Bærekraft Bærekraft står høyt på agendaen i Orkla Foods Out of Home – og vi har et sterkt ønske om å bidra til å skape ...
Les mer
tomatsuppe_klimaavtrykk_cropped2

Klodemerket

Klimavennlig mat Vi ønsker å gjøre det lettere for deg å servere god og smakfull klimasmart mat til dine gjester.Se etter Klodemerket – vårt klimamerke ...
Les mer