Bærekraft

Bærekraft står høyt på agendaen i Orkla Foods Out of Home – og vi har et sterkt ønske om å bidra til å skape inspirerende, bærekraftige matopplevelser. Derfor står vi hver dag på for at du skal kunne tilby smakfulle måltider som representerer gode og bærekraftige matvalg til dine gjester, til alle anledninger.

Med bærekraft på menyen

Når du lager mat fra oss kan du være trygg på at våre råvarer er produsert med omtanke for mennesker, dyr og miljø. Med bærekraft i fokus stiller vi høye krav til råvarene vi kjøper inn for å sikre at vi ivaretar menneske- og arbeidstakerrettigheter, samfunn og miljø. Med fokus på norsk produksjon – og bruk av norske råvarer – ønsker vi med våre lokale bærekraftige merkevarer å skape matglede hver dag. Les mer om vårt arbeid.

«Vi står hver dag på for å lage mat som ikke bare smaker godt, men som også er laget med omtanke for mennesker, dyr og miljø – slik at du kan gi dine gjester den beste matopplevelsen.» 

/FREDRIK GRÜNER, KOKK OG KAM I ORKLA OUT OF HOME

Sandwiches-smal-2
Bilde1-720x450

Sunn og smakfull mat

Stadig flere er opptatt av å leve sunt, og vi ønsker å gjøre det enkelt for deg å lage sunn mat som smaker skikkelig godt. Vi kutter derfor ned på bruken av salt, sukker og mettet fett – og strekker oss hele tiden litt lengre for å kunne tilby sunne og smakfulle produkter.

Velg klimasmart

Vi synes det bør være like enkelt å forstå hvordan maten vi spiser påvirket klimaet som hvordan den påvirker helsa vår. Her kan du lese mer om hvordan vi jobber med klimamerking. Ønsker du tips til klimasmarte oppskrifter og menyer, hører vi gjerne fra deg.

«Små endringer hver dag vil føre til store endringer i fremtiden. Derfor mobiliserer vi organisasjonen til felles innsats for en bærekraftig fremtid.»

/JOHANNE KJUUS, BÆREKRAFTSANSVARLIG

EAT-Lancet_Commission_Summary_Report-25-700x450

Kutt matsvinn!

Å redusere matsvinn er både lønnsomhet – og positivt for miljøet. Vi er stolte av den maten vi lager, og ønsker at råvarene vi bruker ikke skal gå til spille. Med våre langtidsholdbare og fryste varer gjør vi det enkelt for deg å redusere ditt matsvinn, og vi har også smarte produkter  som er perfekte til å bruke opp overskuddsmaten. For vi bryr oss om maten – den skal ikke kastes men spises opp! Les mer om hvordan du på en enkel måte kan kaste mindre mat.

Mindre og bedre emballasje

Vi må alle jobbe for å redusere bruken av plast spesielt og emballasje generelt. Vi har tatt Plastløftet og har som ambisjon at all vår emballasje skal være 100% resirkulerbar innen 2025. Sammen med våre leverandører og kunder ønsker vi å gå foran i arbeidet for en fremtid med mindre og bedre emballasje. Les mer om vårt arbeid. 
hands2-720x450
Bild102-720x450

Smaken av en grønnere fremtid

I dag vil alle spise mer plantebasert. Ikke bare fordi det er bra for egen helse, men også fordi det det bra for både miljøet og dyrene våre. Her gir vi deg tips og inspirasjon til en grønnere meny – som leverer på dine gjesters forventning om at grønnere mat også må smake skikkelig godt. For kundene ønsker å få servert plantebasert mat som har fått like mye kjærlighet som vanlige kjøttretter. Vi setter alltid matglede først. Og vi lover deg at du med enkle grep kan ta dine grønnere måltider til nye høyder – til alles begeistring!

Mer inspirasjon til en grønnere meny

Gjennom Next is Now, utforsker vi tre hovedretninger som forteller oss hvordan fremtidens matvaner vil…

NATURLI’ er merket for ALLE som ønsker å servere en mer bærekraftig meny. Vi tror at…