rodbeter2-1920x507

Kutt matsvinn!

Vi er stolte av den maten vi lager, og ønsker at råvarene vi bruker ikke skal gå til spille. Vi har derfor satt oss som mål å halvere vårt eget matsvinn innen 2025, og ønsker som medlem av KUTT Matvinn2020 å bidra til løsninger så du også enkelt kan kutte ditt svinn.

kutt_matsvinn_transparent.jpg

Samarbeid for redusert matsvinn

Hvert 10. minutt kastes 5 tonn fullt spiselig mat i Norge. Skal vi få en løsning på denne problematikken er det viktig at vi alle samarbeider!  Orkla OOH er derfor stolt medlem av KuttMatsvinn2020 – bransjens samarbeidsprosjekt om å kutte matsvinnet i serveringsbransjen med 20 prosent innen utgangen av 2020. Les mer her.

3 kjappe tips for å minske matsvinn

Stadig flere gjester er opptatt av å ikke kaste mat. Heldigvis. I tillegg har redusert matsvinn en positiv effekt på lønnsomheten, miljøet og samfunnet. Her er tre enkle tips som kan bidra til å redusere matsvinnet på ditt serveringssted.

Pizzaeksperten-1-720x450
  1. Velg fryst mat. Fryst mat, som våre frosne fiskeprodukter eller Stabburet deigemne, har lang holdbarhet og gir deg større mulighet til å porsjonere  forbruket.
  2. Bruk opp overskuddsmaten. Det er mange muligheter for å bruke opp overskuddsmaten på sutten av uka med våre TORO supper og gryter. Eller hva med å ha fredagspizza med overskuddsmat til topping på vår Napoli pizzabunn?
  3. Ikke sett ut mer mat enn nødvendig. For eksempel kan porsjonsemballasje være smart å bruke når det er vanskelig å beregne antall gjester. I tillegg bidrar det til at gjestene ikke forsyner seg med mer enn det de spiser og man unngår at mat må kastes fordi den har ligget for lenge på buffet-bordet.

Flere tips? Ta kontakt med oss eller gå til matvett.no for mer informasjon!

Våre tiltak for redusert matsvinn

  • Gjennom KUTTMatsvinn2020 ønsker vi å bidra til løsninger som reduserer svinn på serveringssteder.
  • Vi er medlem av Matvett og har som selskap signert avtalen med myndighetene om å redusere matsvinnet med 50 prosent innen 2030.
  • I vår egen bærekraftsstrategi har vi satt oss enda mer ambisiøse mål – og skal halvere matavfallet ved egne fabrikker innen 2025. *Baseline 2014
  • Vi er en betydningsfull bidragsyter til Matsentralen.
  • Vi innfører merkingen Best før, ofte god etter på alle våre produkter med lang holdbarhet
  • Vi er med i flere forskningsprosjekter som ser på hvordan vi kan utnytte ikke-spiselig matavfall i et sirkulært matsystem.

Relatert innhold

emballasje-1920x1080

Mindre og bedre emballasje

Mindre og bedre emballasje Vi har alle et ansvar for å redusere bruken av plast spesielt og emballasje generelt. Vi jobber for å utvikle emballasjeløsninger ...
Les mer
holder_gulrøtter

Slik jobber vi med bærekraftige råvarer

Slik jobber vi med bærekraftige råvarer Befolkningsvekst og stadig mer merkbare klimaendringer gjør at presset på naturressursene våre øker. Vi er opptatt av å bruke ...
Les mer
felix_önos_gherki_cucumber_pile_tractor-1920x1080

Bærekraft

Bærekraft Bærekraft står høyt på agendaen i Orkla Foods Out of Home – og vi har et sterkt ønske om å bidra til å skape ...
Les mer
tomatsuppe_klimaavtrykk_cropped2

Klodemerket

Klimavennlig mat Vi ønsker å gjøre det lettere for deg å servere god og smakfull klimasmart mat til dine gjester.Se etter Klodemerket – vårt klimamerke ...
Les mer