Festmat til 17. mai

17. mai blir i år igjen annerledes. Men matmessig kan vi by både på tradisjonelle klassikere, og et par nyvinninger!

Nasjonaldagen nærmer seg – og da er det på høy tid å finne frem den tradisjonelle 17. mai-maten. Med disse favorittene fra Orklas rike sortiment garanterer vi 17. mai-stemning på storkjøkkenet, og akkurat den mengden kos som passer seg for feiringen.

Norske klassikere

Norge har en lang og rik mattradisjon – og vår tradisjonsbærer Stabburet Mors er med på å holde den norske matkulturen i live. Det er ikke tilfeldig at ordene «tradisjon» og «kvalitet» står innskrevet i logoen til merkevaren.

Med kjøttproduktene til Stabburet Mor får du høykvalitetsprodukter som er enkle å lage. Kjøttkakene er ypperlige til en klassisk norsk kjøttkakemiddag, og med karbonadene garanterer vi deilige smørbrød til koltbordet.

I tillegg har vi nylig lansert grønnere varianter av både hakebøff og kjøttboller – som inneholder henholdsvis 32 og 25 prosent grønnsaker i tillegg til kjøttet. En enkel måte å servere litt sunnere varianter av norske klassikere.

Og hvorfor ikke servere en helt plantebasert variant? NATURLI boller er basert på erter, og smaker nydelig med grønnsaker, brun saus og poteter.

Og når vi er inne på det – tilbehøret er helt essensielt når klassikermiddagen skal serveres. Med Toro får du stuingene som utfyller måltidet perfekt, og Noras grønnsaker løfter både kjøttkaketallerkenen og smørbrødet. Her kan du lese mer om vårt utvalg av tilbehør. 

Tid for kake og dessert

Det er ikke bare is det går i på nasjonaldagen – et bugnende kake- og dessertbord er også essensielt. Det er lov å servere litt ekstra digg når lerka synger høyt i sky og synger våren inn på ny – for her er kos og glede.

Når bordet skal settes sammen er det mange valg å ta. Heldigvis har vi gjort det enkelt å ha et stort utvalg – med vårt utvalg av bakemikser, ferdige desserter og dessertsauser kan du tilby noe for enhver søtmons.

Bakemiksene fra Toro er enkle å lage selv, og kommer i så mange fristende varianter at det er vanskelig å holde seg fra å bake alle. Til 17. mai-tider har vi selvsagt TORO Marengs Pavlova, som sikrer en pavlova-bunn som er som en god kokk: sprø utenpå og seig inni. Topp den med vaniljekrem og friske, norske bær – gjerne i flaggformasjon.

Når det kommer til andre desserter, kan det være interessant å teste noe litt unorsk. Hva med å servere italiensk panna cotta? Deilig fløtepudding med vaniljesmak – også med denne er det bare å toppe med friske bær og frukt etter eget ønske.

Glem heller ikke vaflene – groveglutenfrie og klassiske, TORO dekker alle behov.

Les mer om våre kaker og desserter her. 

Pølsa

Så til selve rosinen i 17. mai-pølsa: pølsa. Det lar seg vel strengt tatt ikke gjøre å markere nasjonaldagen uten den – og den kan serveres på mange spennende måter.

Pølsene fra Stabburet er høykvalitets håndverk, laget på topp råvarer. Det er ingen andre i Norge som lager pølser som Stabburet – men hvordan du velger å servere dem er opp til deg.

Selv om det er uimotståelig med løk, ketchup og sennep, er det vel verdt å overraske litt. Hvorfor ikke hive oppå noe røkt skinke, eller avokado? Kanskje noe syltet rødløk hadde gjort seg – eller hva med sødme fra oppkuttet mango? Med Sriracha Mayo får du en sterkere variant, mens NATURLI’ Aioli gjør smaken både lun og spennende.

I tillegg til wiener-, grill- og stekepølser, har vi oppdatert utvalget med plantebasert pølse fra NATURLI’: Et velsmakende alternativ, som er like enkel å lage som kjøttpølsene.

Les mer om våre pølser her