Grønne og gode nyheter fra NATURLI’!

Over halvparten av alle nordmenn ønsker å kutte kjøttinntaket som et klimatiltak, og antall vegetarianere og veganere har doblet seg det siste året. Dette er en utvikling vi ikke bare vil bli med på, men drive fremover – til det beste for verden, dyrene, og deg. 

For plantebasert kosthold reduserer ikke bare klimautslippene – det er også godt for kroppen. Det forteller ernæringsfysiolog i Orkla Runa Spilling.  

– Et kosthold rikt på grove kornprodukter, frukt, grønt, nøtter, frø og belgfrukter er anbefalt, da det viser seg å gjerne øke inntaket av fiber, sporstoffer fra plantene og redusere inntaket av mettet fett. Siden å spise mer plantebasert som regel også er et mer bærekraftig valg er dette en klassisk vinn-vinn-situasjon, forklarer Spilling.  

Bra for helsa

Dette har vært viktig å tenke på i arbeidet med utviklingen av nye NATURLI’-produkter. Spilling forteller at gevinstene av å vri matinntaket i retning av mindre kjøtt er bra for helsa. 

– Nordmenn spiser mer kjøtt enn anbefalt, samtidig som inntaket av fisk, frukt og grove kornprodukter er gått ned – denne utviklingen ønsker vi å være med på å snu. Tradisjonelt sett har vi nordmenn spist lite belgfrukter. Belgfrukter er gode kilder til protein, fiber og flere andre næringsstoffer som gjør kroppen godt, derfor bør vi inkludere disse i vår daglige kost.  

Det er uansett ikke noe poeng i å satse på grønnere retter om ikke maten smaker og ser digg ut, samtidig som den kan tilberedes i både store og små mengder. Derfor er siste nytt fra NATURLI’-fronten enda diggere og mer anvendbare enn noensinne!  

Pølse

Hvem kan si nei til en digg pølse? Som alle de andre produktnyhetene fra NATURLI’ er denne plantebaserte pølsa laget på fabrikken vår på Råbekken ved Fredrikstad. Her har de lang og god erfaring med å lage kjøttprodukter, noe som selvsagt kommer godt med når de grønne alternativene også skal lages. 

For denne pølsa er ikke bare 100% plantebasert, med bruk av erter og solsikke. Den er også fremstilt på tradisjonelt vis, og røkt på bøkeflis for å få den ekte smaken av pølse. Sleng på Idun ketchup og sennep, eller dander lekkert med salat og Idun Vegan Burgerdressing og du har en pølse som smaker skikkelig digg. 

Boller

Endelig er NATURLI’ Boller her! Basert på oppskriften fra NATURLI’ Burger, har vi klokketro på at disse bollene vil bli en favoritt blant kundene. Som pølsene er også disse fullstendig plantebaserte, med et høyt innhold av protein og god smak!  

Disse bollene er utrolig anvendbare, og kan brukes i et hav av retter. I filmen viser Freddy hvordan du putter bollene i en bowl, eller bruker de i klassisk husmannskost. Men her er det bare fantasien som setter grensene for hvordan disse herlige bollene kan brukes. 

Nuggets

Crunch helt uten kylling! Vi vet ikke hva som er sprøest: utsiden på disse nuggetsene, eller at de smaker så digg når de er helt plantebaserte. Basert på erteprotein og med samme coating som Stabburet Kylling- og Kalkunnuggets, er det nesten vanskelig å tro at det ikke er kylling man spiser.