Hva er plantebasert kjøtterstatning?

En fersk undersøkelse fra Kantar viser at 6 av 10 nordmenn ønsker å spise mindre kjøtt for å redusere sine klimagassutslipp.

Vi har en voksende portefølje av plantebaserte kjøtterstatningsprodukter fra NATURLI’. Alle produktene er 100% plantebaserte, og gjør det enkelt å lage en grønnere utgave av tradisjonelle retter. Du kan også slippe kreativiteten løs og lage nye spennende serveringer. Her finner du mer informasjon om produkter, proteinkilder og inspirasjon til en grønnere meny.

naturli-100-prosent-plantebasert

NATURLI’ Burger 150g

–Kanskje verdens beste plantebaserte burger?

En tykk, grov og saftig burger med god struktur og et ordentlig bitt. Burgern har et rustikk hjemmelaget utseende.

Vi er stolte av at den er utviklet og produsert i Norge på fabrikken vår Råbekken – rett utenfor Fredrikstad.

NATURLI’ Burger har lavt klimaavtrykk: under 0,5 Co2e per porsjon.Se produkt

NATURLI’ Kjøtterstatning

–Vi utvider sortimentet i 2021 
Etter suksessen med NATURLI’ Burger, utvider vi sortimentet og kommer med flere spennende nyheter i 2021. I februar lanserte vi NATURLI’ Boller, NATURLI’ Nuggets og NATURLI’ Pølse. I tillegg har vi relansert tre favoritter; NATURLI’ Formbar Farse, NATURLI’ Farse og NATURLI’ Pulled.

NATURLI’ Cookbook finner du mye inspirasjon og digge oppskrifter – slik at det blir enkelt og sette NATURLI’ på menyen.

PLANTEBASERTE PROTEINKILDER

Erter – Grønne perler

Erter er ikke bare smakfulle – de er også fulle av vitaminer, proteiner, fibre og antioksidanter. Grønne erter har et veldig høyt innhold av mettende proteiner og fibre, og så er de nesten kalorifrie. I tillegg inneholder erter flere sunne B-vitaminer, samt C-vitamin som er viktig for å styrke immunforsvaret.

I motsetning til de fleste andre vanlige proteinkilder (som myse, egg og soya) er erteproteinet fri for alle merkepliktige allergener.

Soya – Den allsidige bønnen

Soyabønnen stammer fra Asia, der den har blitt dyrket og brukt til matlaging gjennom årtusener. Med tiden har også resten av verden oppdaget bønnens gode egenskaper. Dyrkes nå soyabønner de fleste steder i verden.

Soya inneholder hele 36 g. protein pr. 100 g, noe som gjør den til en av de mest proteinrike matvarene i verden. 

Vi henter soyaprotein fra bønner som dyrkes i USA og Europa. Avlingene er ikke i regnskogsområder og vårt soyaprotein er selvfølgelig ikke genmodifisert (GMO). Dette sikres ved å ta prøver av hver levering. Les mer om soya her.