TORO gjør det enklere å servere klimavennlig mat

Vi ønsker å spise mer klimavennlig, men det er ikke alltid bare-bare å vite hvor mye maten vi spiser påvirker kloden. For å gjøre det enklere har vi introdusert klodemerket, og utstyrt alle Toros supper og gryter med klimavennlige serveringsforslag.

– Når du serverer en klodemerket oppskrift i din kantine eller restaurant, serverer du en rett med et lavt klimautslipp, og bidrar derfor til å nå FNs klimamål, sier Ingrid Halden, merkevaresjef for TORO Out of Home.

Halvparten av nordmenn ønsker å spise mer klimavennlig, men bare 1 av 10 synes det er lett å vite hvilken klimapåvirkning de enkelte matvarene har. Samtidig er mat og matproduksjon en av de største enkeltkildene til klimautslipp i dag.

TORO ønsker å gjøre det enklere for deg å servere god og smakfull klimasmart mat til gjestene dine. Derfor har vi tatt initiativ til klimamerking av mat.

Nøkkelhullmerking for klimaavtrykk

Akkurat som Nøkkelhullmerket viser deg hvilke produkter som er sunnest i en matvaregruppe, vil Klodemerket vise deg hvilke produkter som etterlater et lavt klimaavtrykk per porsjon.

– Ved å servere retter som er klodemerket, bidrar du til å redusere klimautslippene. Dette er et enkelt grep for en mer bærekraftig meny. Du kan fortsette å servere kjent og kjær mat som kundene liker, men med enda bedre samvittighet, forteller Halden.

Fremtiden er grønn

Mange av produktene fra TORO har et naturlig lavt klimaavtrykk fordi de er basert på tørkede råvarer som tar lite plass i transport. I høst fikk alle suppene fra TORO Klodemerket, og denne vinteren står grytene for tur.

– I beregningen av grytene så vi at kjøttet man tilsetter har en stor påvirkning på klimaavtrykket. For å sikre at alle våre gryter kan serveres på en klimasmart måte vil derfor enkelte av produktene merkes med en grønnere tilbereding, som oppfyller de strenge kravene til Klodemerket, fortsetter Halden.

TORO jobber stadig for å tilby mer bærekraftige produkter, og gjøre det enklere for våre kunder å ta bærekraftige valg som ikke kompromisser på smak. Og det finnes flere små, smarte grep man kan ta i hverdagen.

– Med TORO supper og gryter er det enkelt å bruke opp restematen. Gårsdagens grønnsaker, pasta, og rester fra salatbaren passer perfekt i våre supper og gryter – eller hva med en deilig «restepai»?

Her kan du lese mer om klodemerket.

klodemerket