Jegergryte med kålrabistappe
En klassisk og smakfull gryterett, servert med tradisjonelt tilbehør.
Tilberedningstid
Porsjoner
Jegergryte
- 500 g TORO Jegergryte
- 2,5 kg grytekjøtt (vilt eller storfe)
- 3 l lettrømme
- 3 l vann
- 6-8 skiver brunost
- Nora Tyttebærsyltetøy
- Dampede grønnsaker som gulrot, edamamebønner og brokkolini
Kålrabistappe
- 340 g TORO Kålrabistappe
- 2 l vann
- 60 g smør/margarin
- Stek ternet grytekjøtt.
- Bland grytebasisen sammen med lettrømme og vann. Kok opp.
- Tilsett grytekjøttet og la det koke under omrøring i 10 minutter. Tilsett brunosten mot slutten av koketiden.
- Lag kålrabistappen. Kok opp vann og smør eller margarin. Rør inn pulveret og la det svelle i 1-2 minutter. Rør om før servering.
- Fordel ferdig kålrabistappe utover en gastroform og topp med gryten. Slik kan retten enkelt kan porsjoneres direkte fra gastroform.